Vacker gammal dörr

Vacker gammal dörr

Allt börjar som oftast med en referensbild och har bilden dessutom en alldeles egen historia, blir den än mer tilltalande och jag bara måste göra ett försök att avbilda det jag ser.

Just den här lilla stugan med sin vackra slita dörr tjänade som sommarstuga åt den stora familjen när de flyttade ut ur huset på gården och in i stugan alldeles bredvid. Precis som många gjorde just kring sekelskiftet - allt för att spara på uppvärmning och för att i lugn och ro kunna städa ur ordentligt efter en lång vinter.

 
 

En början

Är alltid väldigt försiktig när jag börjar, skissar lite lätt och lägger på färgen tunt och ljust. Bilden växer fram på så sätt och jag har större möjligheter att korrigera - och ja det blir många många ändringar innan jag anser mig vara klar….

Snart klar….ska bara

Lägger på mer och mer färg, fokuserar på ljuset och jobbar med skuggorna. Allt jag gör i det här skedet är egentligen är att förstärka det i bilden jag är nöjd med…….

Färdigt resultat

Det allra sista i bilden är att förenkla men samtidigt jobba på de små små detaljerna som tillslut gör hela bilden, en balansgång om ni frågar mig….